fbpx

Само при записване от 9 май до 30 май получавате 10% отстъпка!

Не изпускайте тази възможност!

Курс “Моята уникална памет”

за деца от 6 до 12 години

Моята уникална памет” е курс за деца под игрова форма в 3 нива. Запознава децата с основни мнемотехники, чрез които по-лесно и ефективно да запомнят голям обем информация чрез природно дадените им качества: асоциативно и образно мислене.

Курсът за деца се основава на древните и доказани във времето методи: Мнемоника и Ейдетика. Мнемосина е древногръцката богиня на паметта. Тя е една от титанидите и ражда на Зевс девет дъщери – музите. В днешно време мнемониката включва много повече неща.

Освен отлична памет курсът развива наблюдателност и въображение, подобрява способността за концентрация, по-гъвкаво и по-бързо мислене, развива способностите за изразяване и възприемане.

Мнемониката е наука за подобряване на паметта чрез мнемотехники. Те ни помагат да закрепим всякакъв вид нова информацията дълготрайно в паметта си. В основата на мнемотехниките е създаването на изкуствени асоциации чрез образи, използвайки нашето въображението, емоции и сензори.

Мнемотехниките улесняват усвояването на голям обем информация и могат да се използват в училище, в университета и в ежедневието!

Ейдетика е уникална игрова техника за развитие на въображаемо мислене, която позволява да се възприемат големи количества информация с ефективно запаметяване. „Ейдос“ в превод от гръцки е ярък образ/

В курс Моята уникална памет за деца подобряването на паметта се случва именно с тренирането на въображението , представянето на информацията като ярки образи и асоциирането и с познати неща вече влезли в дълготрайната ни памет.

За кого е курс Моята уникална Памет и какво съдържа?

Курс Моята уникална памет е предназначен за деца в предучилищен и начален етап. Състои се от 3 нива, а всяко ниво включва 12 урока.

Курс Моята уникална памет съдържа основните мнемотехники и практически задачи, които развиват в децата уменията за създаване на всички видове връзки на паметта: асоциативни, структурни и смислови, локализация, визуализация; запаметяване на случайни поредици от думи или факти – логически несвързан текст, запаметяване на логически свързан текст, запаметяване на цифри, дати, числа, номера на телефони, стихотворения, важни събития и факти и всякакъв вид друга информация.

Курс Моята уникална памет има за цел да помогне на учениците по-лесно, ефективно и самостоятелно да научават и запомнят новата информация, прилагайки научените методи за запаметяване.

Тест на паметта:

В началото и края на курса провеждаме Тест на паметта по 5 основни параметъра. Така проследяваме развитието всеки курсист от курса.

Какво съдържат двете нива на курса за деца?

 

РЕЗУЛТАТ: Показваме на детето Как да запомня новата информация лесно, ефективно и дълготрайно, за да учи в училище с желание и интерес и да има по-добри резултати.

Само при записване от 9 май до 30 май получавате 10% отстъпка!

Не изпускайте тази възможност!

Цена на ниво в курс Моята уникална памет:

Групово обучение

лв. 360
 • в удобни дни и часове
 • Google Meet онлайн в жива връзка
 • присъствено в Варна
популарно

Индивидуално обучение

лв. 460
 • в удобни дни и часове
 • Viber онлайн в жива връзка
 • присъствено в Варна

Тетрадка към всяко ниво – 30 лв.

Гледайте полезни видеа в Youtube канала на Образование на бъдещето

Нашите партньори :  stellaacademy.bg

Запиши се за безплатен първи урок!

След изпращане на формата ще се свържем с Вас в рамките на 2 работни дена за уговаряне на първи урок “Тест на паметта” от Курс Моята уникална памет.

*Ако не сте получили писмото проверете в СПАМа

Ползи след курса?

 • децата могат да прилагат мнемотехниките в ученето и то да е забавен и желан за тях процес!
 • могат да запомят голям обем информация ефективно и без натоварване
 • ще се подобрят процесите на учене и усвояване на новата информация
 • ще се развие паметта им, така че ще запомнят голям обем информация чрез естествените си качества: асоциативно и образно мислене.
 • ще се повиши тяхното самочувстие, за да са по-уверени, че могат, знаят и самостоятелни в ученето след курса.
Всичко е поднесено като игра! И всеки, независимо от възрастта, може да развие своята СуперПамет! Този метод тренира не само памет, но и творческо въображение, включително емоции.

Отзиви